De kerk van IJsland portretteerde Jezus als een travestiet – wilde diversiteit vieren

0
683

In een op kinderen gerichte zondagsschooladvertentie portretteerde de IJslandse staatskerk Jezus als een travestiet. De advertentie zorgde voor heftige reacties en de kerk moest de afbeelding verwijderen en zich verontschuldigen.

De IJslandse staatskerk heeft heftige reacties opgeroepen met een zondagsschooladvertentie waarin Jezus belachelijk wordt gemaakt. In een tekenfilm werd Jezus getoond als een travestiet, iets dat door de kerk werd uitgelegd als een manier om “diversiteit te vieren“.

Een Jezus met make-up, met een volle baard en vrouwelijke borsten, was dansend te zien in een jurk en sandalen onder een regenboog – wat het symbool is van de LGBTQP-beweging van seksuele “diversiteit”. Naast hem werd een stel politiek correcte kinderen getoond in gemengde huidtinten.

De advertentie werd gepubliceerd op de Facebook-pagina van de kerk, waar sommigen dachten dat het motief inclusief en modern was, terwijl anderen sterk negatief reageerden en vonden dat de kerk de idealen van het christendom had verraden.

Pétur Georg Markan, de informatiedirecteur van de kerk, verklaarde dat “de kerk gelooft dat het positief en natuurlijk is dat Jezus in alle mogelijke vormen aan mensen verschijnt. Op deze manier viert de kerk diversiteit ”.

Nadat de advertentie was verwijderd, bood de kerk een verontschuldiging aan: “De National Church Parish 2020 betreurt het dat het beeld van Jezus in een zondagsschooladvertentie mensen pijn heeft gedaan. Het doel was om diversiteit te benadrukken, niet om mensen pijn te doen of te choqueren ”.

Lára Garðarsdóttir, die de illustratie van Jezus maakte, is ook een auteur. Ze heeft het vluchtelingen-enthousiaste kinderboek “Beer with me” geschreven, waarin een ijsbeermoeder met haar baby moet vluchten en waar degenen die uitgeput zijn na een gevaarlijke duik over de zee moeilijkheden ondervinden in hun nieuwe vaderland.

Met het boek wilde Garðarsdóttir kinderen van 3-7 jaar laten zien hoe belangrijk het is om “vluchtelingen” te helpen zich zonder vooroordelen in hun nieuwe land te vestigen.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties