Burgemeester van San Francisco London Breed geeft zwarte vrouwen $ 1.000 per maand als ze zwanger worden

Het gedeeltelijk door de belastingbetaler gefinancierde programma verstrekt "een onvoorwaardelijk maandelijks inkomenstoeslag van $1.000" aan zwarte vrouwen en vrouwen van de Pacifische eilanden.

0
160
Burgermeester van San Francisco London Breed

Maandag kondigde het kantoor van de burgemeester van San Francisco de lancering aan van een overheidsprogramma genaamd het “Abundant Birth Project”, dat $1.000 per maand contante uitbetalingen zal geven aan zwarte “en Pacific Islander vrouwen” voor het zwanger worden en het krijgen van kinderen.

Het kantoor van de burgemeester verklaarde in een persbericht dat “de pilot een onvoorwaardelijk maandelijks inkomenstoeslag van $ 1.000 zal bieden aan ongeveer 150 ‘Black and Pacific Islander’-vrouwen in San Francisco voor de duur van hun zwangerschap en gedurende de eerste zes maanden van het leven van hun baby, met een doel om uiteindelijk een toeslag te verstrekken voor maximaal twee jaar na de zwangerschap”, bericht National File.

“Het verstrekken van gegarandeerde inkomenssteun aan moeders tijdens de zwangerschap is een innovatieve en rechtvaardige benadering die een deel van de financiële stress zal verlichten die vrouwen maar al te vaak weerhoudt om hun gezondheid op de eerste plaats te zetten,” zei de burgemeester.

Dr. Zea Malawa van het San Francisco Department of Public Health herhaalde dit sentiment en beweerde: “Het verstrekken van directe, onvoorwaardelijke financiële hulp is een herstellende stap die niet alleen het vertrouwen toont in vrouwen om de juiste keuzes te maken voor zichzelf en hun gezin, maar ook vermindering van de onderliggende stress van financiële onzekerheid die mogelijk bijdraagt ​​aan het hoge aantal vroeggeboorten in deze gemeenschappen. Het is geweldig om in een stad te zijn die niet alleen racisme als een probleem noemt, maar ook stappen onderneemt om de wonden te helen die zijn achtergelaten door decennia van onrechtvaardigheid en anti-zwart sentiment”.

Geen van beide vrouwen gaf verdere uitleg over hoe het niet ontvangen van $1.000 per maand gratis contant geld van de belastingbetaler de aantallen vroegtijdige geboortes verhoogt.

In het persbericht werden verschillende kritische rassentheorieën genoemd, zoals “structureel racisme” en “raciale rechtvaardigheid”, “rassengelijkheid” en een “raciale welvaartskloof”.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties