Duitse krant riep op tot brandstichting asieleiserskamp Lesbos – NGO-Antifa activisten staken vuur aan

0
357

Dinsdagavond werd er een grote brand gesticht bij het asielkamp Vathy op het eiland Samos. Voordat het de tenten van de bewoners bereikte, werd het onder controle gebracht door de brandweer. Verschillende mannen werden gearresteerd voor brandstichting. De pyromanen in de politiek, de media en de NGO’s zullen echter niet stoppen met hun ophitsing.

Info Direkt meldde woensdag:

Goed zo, vernietig de kampen!” is de schandalige titel van de Duitse krant Tagesspiegel. De tijden dat oproepen tot geweld en misdaad werden bestraft in een rechtsstaat zijn waarschijnlijk voorbij – of liever gezegd, ze gelden alleen nog maar voor één politieke kant. De ander heeft de volledige vrijheid. Deze en vele andere oproepen zijn misschien wel op vruchtbare grond gevallen. Na Moria op Lesbos stond Vathy op Samos nu ook in brand.

Internationaal gecoördineerde actie

Vorige week waren er meerdere brandstichtingen in het grote asielkamp Moria. De actie was waarschijnlijk internationaal gepland, want in Duitsland was er tegelijkertijd een protest-actie voor de Reichstag. In Moria zou geen enkele van de naar schatting 13.000 inwoners gewond zijn geraakt. Ze verlieten het kamp op een ordelijke manier met ingepakte koffers voordat het in brand werd gestoken door een groep Afghaanse asielzoekers.

Brandstichter gearresteerd op Samos

Afgelopen nacht brak er een grote brand uit in de buurt van het Vathy-asielkamp. De vlammen waren slechts een paar honderd meter verwijderd van het kamp, waar ongeveer 4.600 immigranten wonen. Gelukkig kon de lokale brandweer de brand op tijd onder controle krijgen. De politie heeft de arrestatie van verschillende mannen die beschuldigd worden van brandstichting gemeld. Er is geen informatie over hun identiteit of motieven vrijgegeven. Griekse politici hebben zich herhaaldelijk verzet tegen de overbrenging van asielzoekers uit de kampen naar andere EU-landen. Dit zou de “Moria tactiek” van de brandstichting succesvol maken, en andere kampen zouden dit voorbeeld kunnen volgen.

Emotionele chantage

Op dit moment lijkt alles erop te wijzen dat er een gecoördineerde actie gaande is om een tweede 2015 tot stand te brengen, door de EU emotioneel te dwingen om immigranten op te nemen. Een politieke verklaring van de Duitse groene politicus Erik Marquardt, die ook campagne voert voor de toelating van de Moria-immigranten, zorgde voor veel opschudding. Commentatoren beschuldigen hem van het maken van een gemeenschappelijke zaak met de brandstichters.

En de leider van de Groenen, Katrin Göring-Eckardt, riep op om álle asieleisers van Lesbos tot Duitsland toe te laten.

De reactie van twitteraar Xperia nadat ná kamp Moria op Lesbos ook kamp Vathy op Samos aangestoken werd:

“Waar iedereen voor gewaarschuwd heeft, wordt nu werkelijkheid.
De migranten komen ook te weten welke reactie uit Duitsland komt als een kamp in vlammen opgaat.
Dit is nog maar het begin”.

Opzettelijke brandstichting met behulp van Duitse NGO’s en Antifa

Nieuwsportaal Tichys Einblick bericht dat de brandstichting op Lesbos een gecoördineerde actie was waarbij ook Duitse Antifa activisten betrokken waren.

Tichys Einblick belde Rebecca Sommer, die op Lesbos in het afgebrande migrantenkamp Moria is. Ze heeft het over de vele branden die opzettelijk zijn gesticht – naar verluidt ook met de hulp van NGO-activisten.

“In een video kon ik zien dat de brand in het officiële kamp al in vuur en vlam stond, en dat in het wilde kamp rond het officiële kamp precies op hetzelfde moment meerdere kleine vuren werden aangestoken”.

Dit was een gecoördineerde actie met als doel dit hele kamp in brand te steken. Gisteravond zagen mijn contacten in het kamp een man en een vrouw, Duitse NGO-medewerkers volgens hun verklaring, die samen met een groep Afghanen en Arabieren stelselmatig brand stichten in hun deel waar ze hun tenten hadden opgezet. Ze waren van tevoren gewaarschuwd, zoals alle kampbewoners, dat ze het kamp moesten verlaten. Maar wat een krankzinnige misdaad om de levens, bezittingen en eigendommen van mensen te bedreigen en dit te accepteren. De vernietiging van het eiland dat hen verwelkomde en bescherming gaf.

De brandweerlieden, sommigen van hen vrijwilligers, bewoners van het gebied hier, zitten dag en nacht in hun beschermende kleding in de buurt van het kamp en wachten tot er ergens in het kamp weer een brand uitbreekt. Al de weken dat ik hier ben, zijn er altijd meerdere branden geweest op verschillende plaatsen, op hetzelfde moment. Het is dus een duidelijk teken dat de brand met opzet is gesticht, in tegenstelling tot wat vaak in de Duitse media wordt gezegd, waar zelfs wordt gezegd dat het de eilandbewoners zelf waren. Deze vrijwillige brandweermannen hebben me al verteld hoe ze door de kampbewoners worden bespot en beledigd als ze de branden blussen. Ik heb ook gezien hoe de brandweermannen, maar ook de politieagenten, in verschillende gevallen worden bespot en beledigd. De meeste asielzoekers hier tonen geen respect en zijn vaak verrassend agressief tegen de politie. Maar maandagavond was bijzonder ernstig. Toen werden de brandweerlieden met geweld verhinderd om te blussen, met het duidelijke doel dat alles afbrandt.

Dinsdagavond trokken de kampbewoners in massa’s door de straten van het dorp Moria, richting de hoofdstad Mythilini en andere kleinere steden. Het probleem is dat veel van hen gewelddadig zijn en gewapend. Op de weg en er zijn nu overal migranten te zien, van wie sommigen ijzeren staven of iets dergelijks bij zich hebben. Ze hebben allerlei wapens in het kamp, die ik zelf heb gezien, van zwaarden tot kapmessen, er gaan geruchten over vuurwapens van Erdogan’s leger, de mensen zijn er zeer bezorgd over en organiseren zich overal in bewakingstroepen om zichzelf te beschermen.

We hebben hier ook de Duitse NGO Seawatch, met een grote smokkelboot “Mare Liberum”. Antifa mensen in het kwadraat. Ik hoor van zowel migranten als eilandbewoners dat Seawatch Antifa niet alleen betrokken is bij gecoördineerde mensensmokkel, maar ook bij drugshandel. Ze geven de migranten echte paspoorten – uiteraard illegaal – zodat ze het eiland kunnen verlaten met deze paspoorten – vaak uit Balkanlanden – en vervolgens door het land kunnen trekken met drugs in hun bagage.

Ik schaam me echt om hier Duits te zijn, want er zijn hier ongelooflijk veel Duitse NGO’s, die doen alsof ze de meesters van dit eiland en dit land zijn.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties