Teleurstellend nieuws van het district Erlangen: AfD stemt voor de toelating van “vluchtelingen” uit Moria

0
105

Zelfs de linkse “Süddeutsche Zeitung” is verbaasd: het AfD in het district Erlangen-Höchstadt heeft verrassend genoeg ingestemd met een “pleidooi voor Moria”. Net als alle andere 47 districtsraadsleden van de gevestigde immigratiepartijen hebben ook de twee aanwezige AfD-raadsleden een resolutie van een van de Groenen goedgekeurd.

Volgens hem werd de situatie van de vluchtelingen in Lesbos na de brand in Moria “onhoudbaar”. De situatie van de bevolking is “een humanitaire catastrofe”. Zij waren het eens met de “verklaringen van de minister van ontwikkelingshulp Gerd Mueller” – die had geëist dat Duitsland het voortouw zou nemen met een “teken van menselijkheid” en nu 2000 “vluchtelingen” van Moria zou opnemen. De resolutie eindigt met de woorden: “Duitsland moet ook hulp bieden uit ethische en christelijke verantwoordelijkheid. In het kader van de administratieve uitvoering van de taken zal het district Erlangen-Höchstadt natuurlijk ook zijn bijdrage leveren zoals voorheen”.

Zelfs het AfD – de afkorting staat eigenlijk voor “Alternatief voor Duitsland” – vindt dit blijkbaar acceptabel, schrijft Zuerst. Voor de andere partijen is de goedkeuring van het AfD voor de verdere import van “vluchtelingen” verbazingwekkend. Manfred Bachmayer, raadslid van de Groenen, gaat ervan uit dat de “AfD-ers” tijdens de stemming gewoon “sliepen” – maar voor één keer “krijgt” men “graag” de goedkeuring van het AfD. Veel AfD-kiezers zullen hier minder begrip voor hebben.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties