70% Van de asielparasieten op Lesbos zijn Afghanen – Griekenland gaat ze allemaal naar Europa sturen

0
211

Alle illegale immigranten die vandaag de dag in Lesbos zijn, zullen tegen Pasen 2021 zijn vertrokken, zo vertelde de Griekse minister van Burgerbescherming Michalis Chrysochoidis aan The Guardian.

“Ze zullen allemaal vertrekken. Van de ongeveer 12.000 vluchtelingen hier op dit moment, voorzie ik dat er tegen Kerstmis 6.000 naar het vasteland zullen worden overgebracht en de rest tegen Pasen. De mensen van dit eiland hebben veel meegemaakt. Ze zijn erg geduldig geweest,” zei Chrysochoidis van Lesbos tegen de correspondent van de Britse krant.

De minister voegde eraan toe dat ongeveer 70% van de asielzoekers in Lesbos Afghanen zijn die de vluchtelingenstatus en reisdocumenten zullen krijgen, meldt The Greek City Times.

Chrysochoidis verwelkomde ook het besluit van de Duitse regering om meer dan 1500 mensen uit Moria te verwelkomen.

“Het is zeer genereus, zeer dapper”, zei de Griekse minister, en voegde eraan toe dat “Overal in Europa hebben landen hun eigen interne politieke problemen rond deze kwestie, maar ik denk ook dat ze [EU-staten] kunnen zien dat we de grenzen van het blok beschermen, we hebben de instroom sterk geminimaliseerd”.

Chrysochoidis benadrukte ook dat het van cruciaal belang is dat de illegale immigranten van Moria worden overgebracht naar het nieuwe tijdelijke kamp dat op het eiland is opgezet.

“Er zijn groepen Afghanen en ik ben bang dat zelfs sommige mensenrechtenorganisaties duizenden mensen aanmoedigen om er niet heen te gaan”, zei Chrysochoidis. “Het is niet bespreekbaar. Zij zullen het eiland verlaten maar zij moeten door deze nieuwe faciliteit gaan en de vereiste wettelijke documenten eerst krijgen,” hij zei.

Wat Moria betreft, beschreef hij het als een “kamp van schaamte” dat nu tot de geschiedenis behoort.

“Nu behoort het tot de geschiedenis. Het zal worden opgeruimd en vervangen door olijfgaarden,” zei Chrysochoidis, die ook beschuldigingen van gewelddadige deportaties van andere vluchtelingen die proberen om Griekenland binnen te komen ontkende.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties