Moslimgemeenten willen de Zweedse grondwet veranderen – bespotting van religie moet worden verboden

0
163

Na de tour van Rasmus Paludan in Zweden, waar zijn partij Stram Kurs op verschillende plaatsen in Zweden kopieën van de Koran verbrandde, zegt een imam in Rinkeby nu dat vijftien moslimgemeenten de Zweedse wetten willen veranderen om ‘spot’ van religies te verbieden. Er moet in vermeld staan dat “heilige geschriften” niet verbrand mogen worden.

Een imam waarmee DN sprak, wil dat moslims hun groeiende demografische macht gebruiken om de basiswaarden en voorwaarden in Zweden te veranderen.

“We willen niet dat het in Zweden legaal is om heilige geschriften zoals de koran, de bijbel en de joodse geschriften te verbranden en dat het tegelijkertijd verboden moet zijn om de spot te drijven met de verschillende religies”, zegt Hussein Farah Warsame tegen DN .

Ik dacht dat het illegaal was

Een restauranteigenaar vertelt DN ook dat “90 procent” van iedereen die in Rinkeby woont de Zweedse wet of cultuur niet kent, maar gelooft dat het illegaal is om hier de Koran te verbranden.

Een andere vrouw vindt dat Zweden “hun land” is en dat de Denen van Stram Kurs niet mogen storen:

“Niemand kan mijn gebied of mijn winkel beledigen. Ik zeg dat ze hier weg moeten gaan. Ze mogen ons niet beledigen en ons land niet verstoren. Het is voldoende dat ze het thuis in Denemarken doen”, zei ze.

Wil Zweden helpen

Rasmus Paludan werd door Samhällsnytt geïnterviewd over hem en de acties van zijn partij in Zweden. Toen hem werd gevraagd waarom ze hun acties in Zweden ondernemen, antwoordde hij dat het is om ons te helpen tegen islamisering.

“Het doel is om de islamisering van Zweden te stoppen. Om de islamisering terug te trekken zodat het een niveau bereikt zoals het was in de jaren zestig of zo. Er zouden ongeveer een miljoen mensen moeten zijn die naar de moslimlanden reizen waar ze thuishoren of zich bekeren tot iets anders dan de islam. Het is duidelijk dat dit het doel is”.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties