De Turkse minister van Defensie: Griekenland moet zijn mond houden, anders wordt het een mezehapje

0
192

Turkse functionarissen hebben geen limieten meer, omdat ze meer en meer provoceren met elke verklaring, de laatste komt van de zogenaamde Turkse minister van Defensie Hulusi Akar.

De zogenaamde Turkse minister van Defensie Hulusi Akar zei vrijdagavond tijdens een toespraak in het trainingscentrum van de infanteriebrigade: “Om de spanning in het oostelijke Middellandse Zeegebied te laten afnemen, is het voor sommige mensen voldoende om te zwijgen. Ze hoeven niets te doen. Zwijg gewoon. Degenen die samenzweringen tegen Turkije aangaan zoals ze in het verleden hebben gedaan, zullen dezelfde schade lijden als in het verleden.”

Vervolgens raadde hij Griekenland aan om te zwijgen “om geen meze [tussendoortje] te worden voor de belangen van anderen”, meldt The Greek City Times.

Uit de aankondiging van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt duidelijk de ergernis van Ankara na de Med-7-top op Corsica, waar de volledige steun werd uitgesproken voor Griekenland, zelfs door Italië en Malta, waarvan Turkije dacht dat het de steun had.

“De ,,elementen in de definitieve verklaring met betrekking tot het oostelijke Middellandse-Zeegebied en de kwestie Cyprus zijn producten van vooroordeel, niet verwant aan werkelijkheid en ontbreken een wettelijke basis,” zei woordvoerder Hami Aksoy van het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

Turkije raakt steeds meer geïsoleerd en zal later deze maand waarschijnlijk te maken krijgen met EU-sancties terwijl zijn economie verder achteruit holt.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties