Coronavirus: bijeenkomsten van meer dan zes mensen in Engeland verboden

0
172

De regering heeft noodmaatregelen aangekondigd om te proberen een gevreesde heropleving van het coronavirus in de herfst tegen te gaan, waarbij de wetten worden aangescherpt om vrijwel alle bijeenkomsten van meer dan zes mensen in Engeland te verbieden.

Te midden van de bezorgdheid dat de huidige regels zowel op grote schaal verkeerd begrepen worden als te moeilijk zijn voor de politie om uit te voeren, zal Boris Johnson woensdag een inderhaast georganiseerde persconferentie van Downing Street houden om de nieuwe beperkingen in kaart te brengen.

De dramatische verandering van aanpak door nr. 10 volgt op een plotselinge piek in het aantal mensen dat met het virus wordt besmet, waarbij in Engeland in de afgelopen drie dagen bijna 8500 positieve tests zijn geregistreerd.

Op dinsdag voegden de ministers Bolton toe aan het aantal steden en dorpen onder de lokale lockdowns, waardoor restaurants en pubs worden beperkt tot afhaalrestaurants en alle locaties worden gedwongen om van 22.00 tot 5.00 uur te sluiten.

Tot nu toe had de politie geen bevoegdheid om bijeenkomsten van maximaal 30 personen tegen te houden en de ministers zijn van mening dat dit op grote schaal wordt misbruikt.

Vanaf maandag wordt het standaard maximum verlaagt naar zes, waardoor het voor de politie makkelijker wordt om illegale bijeenkomsten te identificeren en uiteen te jagen.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties