Antifa bereidt gewelddadige aanvallen op politie en politieke tegenstanders voor, zeggen de Duitse autoriteiten

0
254

De Duitse veiligheidsautoriteiten hebben beweerd dat leden van de uiterst linkse Antifa-beweging aanvallen op politieagenten en politieke tegenstanders voorbereiden, waaronder mogelijke moordaanslagen.

De Antifa-beweging in Duitsland en haar 50 ondersteunende groepen in het hele land worden steeds gewelddadiger, zo blijkt uit een rapport van de Bundeskriminalpolizei en de Binnenlandse Veiligheidsdienst, dat in het tijdschrift Focus is gepubliceerd. Er wordt ook aangenomen dat ze gerichte aanvallen plannen.

De autoriteiten zijn ook bezorgd over de beschuldigingen dat sommige Duitse Antifa-leden naar het noorden van Syrië zijn gereisd om gevechtstrainingen te krijgen van de linkse Koerdische militie, de YPG, bericht Focus.

“Deze conflicten worden geïmporteerd uit Turkije,” zei de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz.

“Als je straatgevechten wil, moet je het in Turkije doen, maar er is geen plaats voor in Oostenrijk,” voegde de heer Kurz eraan toe.

Volgens de Berlijnse veiligheidsdienst zat Antifa achter tientallen aanvallen in de Duitse hoofdstad gestaan, van verfaanvallen op gebouwen tot brandstichtingen. Ze hebben zich vooral gericht op rechtse politici en journalisten.

Vorig jaar heeft Antifa op het Indymedia-webplatform een vermeende “moordgids” vrijgegeven, die vaak door militanten is gebruikt om de verantwoordelijkheid voor verschillende aanvallen op te eisen, waaronder de poging tot moord op het parlementslid Frank Magnitz van Alternative for Germany (AfD).

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties