BLM-leider verdedigt plunderingen in Chicago – ‘Dat zijn herstelbetalingen’

1
152

Demonstranten van Black Lives Matter hielden een demonstratie om meer dan 100 plunderaars te steunen die na het wijdverbreide oproer, de vernieling en de plunderingen in Chicago werden gearresteerd, die $60 miljoen aan eigendomsschade veroorzaakten en 13 politieagenten verwondden maandagnacht.

Een BLM organisator verdedigde het plunderen van designer en luxe winkels waaronder Gucci, Apple en Lamborghini als “herstelbetalingen” die “ervoor zorgen dat de plunderaars te eten hebben“.

Dat is genoegdoening,” zei de BLM-organisator tegen Fox. “Alles wat ze wilden nemen, kunnen ze nemen omdat deze bedrijven een verzekering hebben.”

De demonstratie werd georganiseerd door Black Lives Matter Chicago en werd gehouden bij een politiebureau in de South Loop waar de organisatoren zeggen dat gearresteerde plunderaars in hechtenis worden gehouden.

Het kan me niet schelen of iemand besluit een Gucci of een Macy’s of een Nike winkel te plunderen, want dat zorgt ervoor dat die persoon eet,” zei Ariel Atkins, een BLM organisator, volgens NBC Chicago. “Dat zorgt ervoor dat die persoon kleren heeft.

Dit was geen georganiseerd protest. Eerder, was dit een geval van zuivere criminaliteit,” vertelde Hoofdinspecteur David Brown verslaggevers. “Dit was een daad van geweld tegen onze politieagenten en tegen onze stad.”

De Chicago Tribune meldde dat de plunderaars “boodschappentassen vol koopwaar” meenamen terwijl “auto’s meer mensen aanvoerden” en “ten minste één U-Haul busje” was betrokken bij de gecoördineerde misdaad.

Fox meldt: De onrust werd veroorzaakt door een bericht op sociale media waarin mensen werden aangespoord om samen te komen in de zakenwijk van Chicago nadat de politie rond 14.30 uur een man aan de South Side had neergeschoten zondag.

Agenten hadden gereageerd op een telefoontje over een man met een pistool in de wijk Englewood. Terwijl hij door de politie werd achtervolgd, ‘draaide de man, die te voet was, zich om en schoot’ op agenten voordat hij zelf werd neergeschoten en naar een plaatselijk ziekenhuis werd gebracht, vertelde plaatsvervangend hoofd Delonda Tally aan Fox 32 Chicago.

Latrell Allen, 20, werd maandag beschuldigd van poging tot moord nadat hij op agenten had geschoten, volgens de politie van Chicago. Een video die rond 18.30 uur op Facebook werd geplaatst beweerde ten onrechte dat agenten een 15-jarige jongen hadden doodgeschoten.

De schietpartij bracht honderden mensen ertoe om begin maandag af te dalen naar het centrum van Chicago, waarbij vandalen de ramen van tientallen bedrijven insloegen en er vandoor gingen met koopwaar, geldautomaten en al het andere dat ze konden dragen, zei de politie.

BLM-organisatoren bekritiseerden politierapporten rond de schietpartij en merkten op dat geen van de betrokken agenten lichaamscamera’s had, wat onderzoekers bevestigden, volgens NBC Chicago.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] BLM-leider verdedigt plunderingen in Chicago – ‘Dat zijn herstelbetalingen’ […]