Mediastilte: Neger rijdt opzettelijk op 3 blanke jongetjes in – Geen haatmisdrijf

0
529

Een neger die opzettelijk met zijn auto op drie blanke schooljongens op de stoep inreed, werd niet beschuldigd van een haatmisdrijf. Het incident, dat vorig jaar plaatsvond, werd alleen opgepikt door lokale media, waardoor sommigen dachten dat de demografische aard van de misdaad niet overeenkwam met het gewenste narratief dat de media wil verspreiden.

Op 5 april 2019 zag de 21-jarige Oghaleoghene Atunu drie schooljongens van 11 en 12 jaar op een stoep in een buitenwijk slenteren voordat hij het gebied verkende, achter de jongens kroop en vervolgens op het gaspedaal trapte en het trio opzettelijk neermaaide, bericht National File.

Bewakingsbeelden gaven aan dat Atunu verschillende keren de doodlopende straat omcirkelde, om te zoeken naar een manier om de meeste schade aan te richten, voordat hij zijn moedwillige aanval uitvoerde en het toneel ontvluchtte, aldus TapHaps.

Eén slachtoffer raakte licht gewond; terwijl Josh Piazza zwaar gewond raakte en een schedelbreuk opliep.

De Arapahoe County District Attorney’s Office vond bewijs dat suggereert de crash opzettelijk was, volgens de Colorado State Patrol, meldde KDVR. Atunu blijft ontkennen.

Na de arrestatie van Atunu, waar geen enkel motief voor het gruwelijke incident werd vastgesteld, werd hij vastgehouden in de gevangenis van de Arapahoe County op een borg van $250.000.

Ondanks het onder ogen zien van meer dan een dozijn aanklachten en lange gevangenistijd, heropende een gebrek aan het vermelden van haatdelicten een discussie over wat er zou zijn gebeurd als de rollen zouden zijn omgedraaid.

“Er is een mooie beschrijving voor deze misdaad, het heet RACISME!!” Tweette een account dat reageerde op een bericht over de misdaad.

“Stel je eens voor dat een blanke kerel dat bij zwarte kinderen zou hebben gedaan,” merkte een andere persoon op.

Een derde schreef: “Zou dat niet ook federaal moeten gaan als een misdaad op het gebied van burgerrechten, zoals dat het geval zou zijn als de rassen omgedraaid waren?”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties