Zuid-Afrika: Crimineel ANC-netwerk heeft een bank geplunderd

0
69

Een crimineel netwerk in Zuid-Afrika zou maar liefst 120 miljoen euro hebben verduisterd van de DDPS-bank. Met name functionarissen van de zwarte staatspartij “African National Congress” (ANC) zouden hebben deelgenomen aan dit netwerk en persoonlijk hebben geprofiteerd van de criminele activiteiten. Zelfs oud-president Jacob Zuma zou ongeveer 400.000 euro hebben “geleend” van de DDPS-bank, die hij nooit heeft terugbetaald.

Bijna het gehele bankmanagement en tal van medewerkers waren betrokken bij de crimineel gemotiveerde “zelfbedieningswinkel”, zoals een speciale rechercheur die sinds 2018 actief is, heeft ontdekt. In totaal zouden maar liefst 53 mensen actief betrokken zijn geweest bij deze verduistering van spaartegoeden.

Van topambtenaren tot controleurs

Naast de bankmedewerkers zelf zouden een voormalige hoge politieagent, vertegenwoordigers van het staatspensioenfonds, een partner van de accountants en twee topambtenaren van de regeringspartij ANC betrokken zijn geweest bij de plundering van de bank.

Intussen heeft het ANC echter weer gras laten groeien over de zaak en zijn de voormalige plaatsvervangend partijleider van de Limpopo provincie, Florence Radzilani, en het hoofd van de financiën, Danny Msiza, weer in de staatspartij opgenomen. Dit betekent dat de corruptie in de Zuid-Afrikaanse staatspartij ongestraft blijft.

Degenen die bijzonder overstuur zijn over deze gebeurtenissen zijn bijvoorbeeld de slachtoffers van een uitvaartvereniging die een ongeteld bedrag van 25.000 euro had gespaard om de begrafenissen van hun familieleden te financieren.

Het geld werd verduisterd net als dat van andere spaarders en het ANC-regime, waarvan de aanhangers en de kiezers de eigenlijke benadeelde partijen zijn, kijkt toe zonder er consequenties aan te verbinden.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties