VS: Van verkrachting verdachte moslim wordt vrijgelaten wegens Corona – vermoordt zijn slachtoffer en schiet dan zich zelf dood

0
82

Een verdachte van verkrachting die werd vrijgelaten uit de gevangenis in het kader van de coronavirus-pandemie, Ibrahim E. Bouaichi, vermoordde de vrouw die hem had beschuldigd, aldus de politie in Virginia.

Woensdag 29 juli vonden agenten een doodgeschoten vrouw op S. Greenmount Drive. Het was Alexandria’s eerste moord van het jaar. Het slachtoffer werd later geïdentificeerd als Karla Elizabeth Dominguez Gonzalez.

Gonzalez had in december in de rechtbank van Alexandrië tegen Bouaichi getuigd. Hij werd aangeklaagd wegens verkrachting en zonder borgtocht opgesloten.

Toen de pandemie toesloeg, betoogden de advocaten van Bouaichi dat hij in afwachting van het proces moest worden vrijgelaten omdat het virus zowel de gevangenen als hun advocaten in gevaar bracht.

Rechter Nolan Dawkins van het Circuit Court heeft Bouaichi vrijgelaten op basis van een borgsom van $ 25.000, waarbij hij hem beval zijn huis in Maryland niet te verlaten tenzij hij zijn advocaten of gerechtsfunctionarissen moest zien, meldt The Washington Post. Hij werd op 9 april vrijgelaten. Gonzalez werd dezelfde dag op de hoogte gebracht, volgens het kantoor van de Alexandria Sheriff.

Op woensdag 5 augustus, een week nadat Gonzalez was vermoord, zagen politieagenten van Alexandrië van de regionale Task Force Violent Crimes van de FBI Bouaichi in Prince George’s County, Maryland.

Toen de autoriteiten hem achtervolgden, crashte Bouaichi de auto waarin hij reed. Hij werd in de auto gevonden met een zelf toegebrachte schotwond en werd voor medische behandeling naar een ziekenhuis gebracht, meldt WJLA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in