Ouders van verkracht 9-jarig meisje: “Ahmed had niet uit de gevangenis mogen worden vrijgelaten”

0
212

In april van dit jaar pleegde de 39-jarige Ahmed Dahir Mahamoud, een asielmigrant uit Somalië, een brute verkrachting onder mesdreiging tegen een 9-jarig meisje. Het misbruik kan plaatsvinden omdat Ahmed te vroeg is vrijgelaten uit de gevangenis na een eerdere verkrachting van kinderen. Nu eisen de ouders van het meisje strengere wetgeving. Vanuit het verantwoordelijke oogpunt zou men liever uitgebreide gratis zorg met therapie en bloemenbehang zien.

Zoals Dissident eerder meldde, werd in juli van dit jaar de 39-jarige Somalische asielmigrant en recidiverende pedofiel Ahmed Dahir Mahamoud veroordeeld voor het verkrachten van een kind.

Dit nadat hij in Norrköping waar hij woont, in april van dit jaar een 9-jarig meisje ontvoerde dat op weg was naar huis van school, haar het bos in sleepte en haar op brute wijze verkrachtte en haar vervolgens beroofde van het leven met een wurggreep. Hij dreigde ook om haar familie te vermoorden.

Te vroeg vrijgelaten na eerdere verkrachting van kinderen

De misdaad werd gepleegd slechts enkele maanden nadat Ahmed werd vrijgelaten uit de gevangenis voor een andere kinderverkrachting. Voor die misdaad werd hij veroordeeld tot een korte gevangenisstraf, maar niet kort genoeg vond de Gevangenis Dienst die besloot om hem voorwaardelijk vrij te laten, met nog zeven maanden van de straf resterende.

Het was in de tijd dat Ahmed eigenlijk nog steeds opgesloten had moeten zitten dat hij de nieuwe verkrachting van kinderen pleegde. De staatsradio – die ervoor heeft gekozen om Ahmed te beschermen en de immigrantenachtergrond van de dader verzwijgt – heeft gesproken met de ouders van het meisje die boos zijn over het besluit van de Gevangenis Dienst en nu oproepen tot aanzienlijke juridische aanscherping.

De ouders van het meisje willen een openbaar debat beginnen

Door zich tot de media te wenden, hopen de ouders een openbaar debat over het Zweedse strafbeleid op gang te brengen.

“We kunnen wat onze dochter overkomen is niet ongedaan maken, maar we kunnen proberen iets te doen zodat andere kinderen zich veilig kunnen voelen”, legt de vader uit.

De moeder van het meisje verduidelijkt:

“We willen een debat beginnen. Als Ahmed binnen was geweest (in de gevangenis), had hij onze dochter die dag niet kunnen verkrachten op het voet- en fietspad”.

Waar de ouders het debat over willen, is de redelijkheid van het voorwaardelijk vrijlaten van pedofielen die kinderen hebben verkracht voordat de straf is uitgezeten, zonder rehabilitatie en zonder follow-up/zonder toezicht.

Er hebben enkele wetsveranderingen plaatsgevonden

Vanaf 1 juli van dit jaar is er een marginale aanscherping van voorwaardelijke vrijstellingen doorgevoerd. Het gaat om beter toezicht, onder meer door de vrijgelatene een voetbeugel en de eisen te kunnen geven om deel te nemen aan zogenaamde terugvalpreventieprogramma’s.

Volgens de ouders van het verkrachte 9-jarige meisje is dit goed, maar niet voldoende om de veiligheid van kinderen in de samenleving te garanderen.

– Mijn vrouw en ik, die dit met onze dochter doen, springen niet op van vreugde als we lezen over de veranderingen. Jij wordt ook pissig, want je dacht natuurlijk dat we dit al hadden, zegt de vader.

Wil voorwaardelijke vrijlating voor zedendelinquenten afschaffen

De moeder vindt dat voorwaardelijke vrijlating voor pedofielen helemaal niet zou moeten plaatsvinden.

– Hij zou nog steeds in de gevangenis hebben gezeten als hij zijn tijd had doorgebracht zoals het hoort.

De vader is het daarmee eens en vindt dat er een verschil is tussen iemand voorwaardelijk vrijlaten, zoals voor het witwassen van geld, en iemand die een kind heeft verkracht. Als de laatste terugvalt in de misdaad, is dat volgens hem aanzienlijk ernstiger en gevaarlijker, en daarom moeten er andere regels gelden.

De Zweedse gevangenis en reclassering: “Een mislukking”

Emil Ahlquist is hoofd van de reclassering in Östergötland en zegt in een reactie op de staatsradio dat Ahmeds terugval in pedofiele verkrachtingen “een mislukking” is voor de Zweedse gevangenis en reclassering.

– Het is een mislukking omdat onze missie erin bestaat het risico op recidive te verminderen. We moeten dit evalueren.

Revalidatie met therapie en bloemenbehang

Tegelijkertijd laat een online review zien dat Ahlquist, als voorstander van proeftijd, zichzelf heeft geprofileerd zodat minder criminelen tot gevangenisstraffen worden veroordeeld en in plaats daarvan worden behandeld met zogenaamde cognitieve gedragstherapie (CBT) in kamers met bloemenbehang in het kader van proeftijd. Hij gelooft dat dit met name belangrijk is voor criminele immigranten in de “kwetsbare gebieden” en is ervan overtuigd dat dit ertoe zou leiden dat minder mensen recidiveren.

Sombere terugvalstatistieken

Statistieken tonen aan dat veroordeelde pedofielen voor een groot deel terugvallen in de misdaad en niet zijn genezen wanneer ze worden vrijgelaten. Dit komt mede doordat een pedofiele seksuele geaardheid, net als andere oriëntaties, niet kan worden ‘genezen’. Wat u wel kunt doen, is proberen de empathie van de veroordeelde voor de slachtoffers te versterken, wat echter vaak niet lukt.

In andere landen is er zogenaamde chemische castratie, waar een pedofiel die vrijgelaten wordt een behandeling met libidodende (woordgrapje van een ex, ik steel hem even, maar u begrijpt hem wel) medicijnen moet accepteren. In Zweden hebben de Riksdag en de regering dit echter onmenselijk geacht om pedofielen aan bloot te stellen. Men achtte het een onevenredige maatregel om kinderen tegen verkrachting te beschermen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


augustus 7, 2020

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties