Een moslimbewoner van de Zuid-Franse stad Nice nam zichzelf op bij het slachten van een schaap in zijn badkuip voor het islamitische offerfeest en plaatste de video op de sociale media.

De grafische video werd gepost op het social media platform Snapchat en werd minstens 1.000 keer gedeeld voordat de clip onder de aandacht van het grote publiek werd gebracht door de lokale populistische National Rally politicus Philippe Vardon, die het bekend maakte op Twitter.

“Elk jaar is de Eid al-Adha de gelegenheid voor smerige scènes, die nu met trots worden gedeeld op sociale netwerken,” schreef Vardon.

De video, die een reeks korte clips is, toont de moslimman die een schaap in zijn auto laadt, het schaap dat rond loopt in zijn appartement, en vervolgens de slachting van het schaap in het bad, terwijl te horen is dat hij worstelt om te ademen als hij doodbloedt.

Hier is de video

Volgens een verslag van de plaatselijke krant Nice-Presse is de man in de video, die zijn gezicht twee keer laat zien, door de heer Vardon bij de politie gemeld, omdat het thuis slachten van dieren in Frankrijk illegaal is en slechts drie slachthuizen toestemming hebben gekregen om schapen te slachten voor het islamitische festival in de regio.

In het naburige België is het thuis slachten ook grotendeels verboden – maar de autoriteiten in de EU- en nationale hoofdstad Brussel zeggen dat ze 460 karkassen van schapen op straat hebben gevonden, meestal in plastic zakken, na het offerfeest, wat volgens hen een toename is ten opzichte van vorig jaar.

Enkele dagen eerder namen de autoriteiten in twee provincies van het Franstalige Wallonië ongeveer 70 schapen in beslag die voor de vakantie illegaal zouden worden geslacht.

De Belgische gewesten Wallonië en Vlaanderen hebben eerder een verbod ingesteld op het slachten van halal-schapen en hebben in 2018 wetgeving aangenomen die het slachten van dieren zonder eerst te worden bedwelmd verbiedt.

In het Verenigd Koninkrijk probeerden moslims zich in grote aantallen te verzamelen, ondanks de Chinese coronavirusrestricties, en vielen ze, toen ze geconfronteerd werden met de politie, een agent aan, waardoor hij hoofdletsel opliep.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


augustus 7, 2020

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties