Wie had dat gedacht? Geïnfecteerde mensen blijven niet altijd volledig anoniem met de Corona App.

Vanaf het begin was het duidelijk dat deze zogenaamde Corona-App pure troep is, maar het is niet het eigen geld dat de federale overheid heeft uitgegeven volgens Jou Watch.

En nu komt het uit: Zeven weken na de lancering werkt de corona-waarschuwingsapp nog niet zo data-efficiënt als aangekondigd. Dit wordt gerapporteerd door de “Spiegel” in zijn nieuwe uitgave. Veel mensen die positief getest hebben, moeten nog steeds een hotline bellen en hun naam en telefoonnummer opgeven.

De informatie zou op papier worden genoteerd en in een shredder worden vernietigd “na uiterlijk 60 minuten”, verzekert Telekom, die de app met SAP heeft ontwikkeld. In plaats van de hotline zouden geteste app-gebruikers eigenlijk een anonieme en geautomatiseerde procedure met QR-codes moeten gebruiken. Maar nu, met 112 laboratoria, zijn slechts ongeveer driekwart van de testfaciliteiten aangesloten.

Technisch gezien werkt het maar voor ongeveer de helft, schrijft Der Spiegel. De invoering van de app “vormt uiteraard een grote uitdaging voor de spelers in de gezondheidszorg”, aldus Ulrich Kelber, commissaris voor gegevensbescherming van de Bondsrepubliek Duitsland. “Een volledig pseudoniem gebruik van de app is alleen mogelijk via de geautomatiseerde meldprocedure”, de omweg via de hotline kon “het niet bijhouden”.

Kelber eist dat de QR-code-procedure aan alle gebruikers wordt aangeboden, indien mogelijk. Telekom heeft aangekondigd dat het “op volle snelheid” werkt om extra laboratoria aan te sluiten. Het gebruik van de QR-procedure is de afgelopen dagen “snel” toegenomen.

Meer dan 25.000 mensen hebben het gebruikt. In totaal zijn er ongeveer 18.500 testresultaten doorgegeven.

Ook Boris Palmer is niet overtuigd door deze app: slechts 4% van de infecties wordt door de app gedetecteerd. Omdat het zo weinig gebruikt wordt.

Goh, waarom zou dat nou zijn. Wie laat zich vrijwillig opslokken door deze data-octopus? Het ergste aan deze zaak is het totale falen van de privacybeschermers, die alles goedkeuren waar de overheid mee komt.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


augustus 7, 2020

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties