De Deense minister van immigratie heeft toegegeven dat het integratiebeleid van zijn land een “fiasco” is, waarbij hij opmerkt dat slechts 17 procent van de Syrische vrouwen vijf jaar na hun verhuizing naar het land aan het werk is.

Mattias Tesfaye, zelf de zoon van een Ethiopische immigrantenvader, heeft de aandacht gevestigd op de statistieken in een nieuw integratieverslag, waaruit blijkt dat minder dan de helft van de Syrische mannen werk heeft gevonden na dezelfde periode van verblijf in Denemarken.

“Helaas kunnen we het ons niet veroorloven om verrast te worden. Als we hetzelfde integratiebeleid voeren, krijgen we ook dezelfde resultaten”, aldus Tesfaye, die opmerkt dat immigranten uit landen als Thailand, de Filippijnen en China het veel beter doen dan migranten uit het Midden-Oosten.

“Het is niet langer een kwestie van een paar kleine aanpassingen. Of om enkele punten in het immigratiebeleid te wijzigen. Het gaat om het veranderen van de eisen voor nieuwkomers die hun leven in Denemarken beginnen”, aldus Tesfaye.

Geen sociale uitkeringen voor nieuwkomers meer

Om het probleem aan te pakken, zal de Deense regering geen sociale uitkeringen voor nieuwkomers meer aanbieden. In plaats daarvan zullen ze onmiddellijk een baan moeten vinden of zich moeten inschrijven voor een integratieprogramma van 37 uur per week.

Tesfaye merkte op dat het beleid gebaseerd moet zijn op het feit dat sommige immigranten beter integreren dan andere, en beloofde migranten terug te sturen zodra hun thuisland veilig werd geacht.

“Het nieuwe is dat we nu ook een terugkeer zullen eisen. Vluchtelingen moeten naar huis terugkeren als er vrede is in hun thuisland. Ik hoop dat de Syriërs de eerste groep zullen zijn waar tijdelijk verblijf echt een tijdelijk verblijf betekent.”

Jaren voor de toestroom van ‘vluchtelingen’ uit het Midden-Oosten in 2015, gaf de Duitse bondskanselier Angela Merkel toe dat de pogingen van het land om een multiculturele samenleving te creëren ‘totaal mislukt’ waren.

Ze ging vervolgens over tot het openen van de sluisdeuren voor ongeveer 2 miljoen migranten die naar Europa gingen.

Sommige van die migranten droegen bij aan de stijgende aantallen gewelddadige misdaden en seksueel geweld, terwijl terreuraanslagen zoals het bloedbad in Parijs ook rechtstreeks verband hielden met het opengrenzenbeleid.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties